PaPer la família genera unitat, col·laboració i molta satisfacció. Un bon pa com el de l'obrador PASSIONS dona energia i vida a l’organisme.

Pot ser un bon exercici per fer-ho amb els nens o la parella.

Sense secrets, posem les mans i seguim aquets passos:

Els ingredients bàsics són:

Les quantitats:

1. Podem començar
Dissoldre el llevat amb aigua mineral, que no sigui calenta, que estigui entre 20 ºC i 22 ºC. Fet aquest pas, es posa la farina en un bol i la obrim en forma de volcà.

Dins aquest volcà anem posant poc a poc l’aigua amb el llevat dissolt, i a mida que la vagi absorbint, la començarem a amassar fins que en quedi una massa unida, encara que mal feta. En aquest moment afegim la sal.

2. Fer treballar les mans
Amb el resultat anterior, es a dir tots els ingredients aglutinats (la farina, l’aigua, la sal i el llevat), es pot treure la massa del bol i començar-la a treballar damunt d’una taula ben neta.

Amassar-la un cop darrera l’altra, afinar-la fins que es pugui estirar. Si costa molt d’estirar, el truc és deixar-la reposar dos o tres minuts, i tornar-hi........És així com la massa queda elàstica i fina.

3. A Reposar per dues hores
Seguirem fen una bola i la deixem reposar dues hores a dins del bol coberta amb un drap o lamina de film per cuina per tal de que no estigui en contacte amb l`aire.

Després d`aquest temps haurà fermentat i per tant la massa haurà doblat aproximadament el seu volum.

Seguidament farem tantes parts com pans vulguem o un sols gran pa. Un cop s’ha dividit la massa, caldrà deixar-la reposar de nou per espai de 15 o 20 minuts, també coberta com abans hem dit, per tal de què no assequi.

Passat aquets 15 o 20 minuts de repòs, li donarem la forma que vulguem, allargada, rodona, mes ampla o estreta, mes alta o mes baixa, segons el desig.

Un cop donada la forma, la tornarem a deixar-la en repòs per un altre hora mes, sobre un taulell, safata o espai prèviament enfarinat, i de nou tapat amb el mateix drap o film.

4. I el últim pas: al forn
Pre-Calantem el forn a uns 200 graus C.

Amb un ganivet a podem fer un talls superficials, per on es obrirà la crosta (grenyará el pa). Si es vol podem donar-li un acabat diferent amb una brotxa i un unes gotetes de oli.

Posem la massa al forn per 40 a 50 minuts, mantenint els 200 graus. Anar controlant el punt desitjat.

Ja teniu el pa fet: Bon profit !!!!